التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل البصارة

 طريقة عمل البصاره الصحيه


المقادير:

نصف كيلو فول مدشوش
بصله متوسطه
ثوم
خضره مشكله (بقدونس_شبت_كزبره)
بصل محمر للتزين
توابل (ملح _كمون_فلفل أسود)

طريقة التحضير:

أولا _ننقي الفول من أي شوائب موجوده فيه وبعدين ننقعه بالماء ونسيبه طول الليل 
ثانيا_وبعدين نصفي الفول ونغسله كويس
ثالثا_وبعدين نغسل الخضره ونقطعها وكمان البصل والثوم
رابعا _نحضر وعاء ثم نضع فيه الفول المنقوع والبصل والخضره والثوم وكوب من ماء ثم نضعهم على النار ونتركهم حتى تمام النضج
خامسا _ بعد أن يبرد الخليط نضعه في الخلاط ونقوم بفرمه جيدا ونقوم بوضعه في الاناء مره أخرى ونضعه على النار ليغلي ثم نقوم بوضع التوابل ونتركه حوالي عشر دقائق وبعدين نطفئ النار
سادسا _نقوم بغرفه في الاطباق ونزينه بالبصل المحمر  
ودي تبقى أحلى بصاره خفيفه وسهله وكمان صحيه ويارب تعجبكو الوصفه وبالهنا 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات المفتقه أو حلوى المغات المفتقه (الحلاوه السوداء) المقادير نصف كيلو عسل أسود معلقتين حلبه محوجه(المغات) معلقه دقيق معلقه زيت ذره ملح ليمون  سمسم حبه البركه مكسرات على حسب الرغبه طريقه التحضير اولا : نضع العسل في اناء غويط ثم نضعه على النارونتركه حتى يغلي مع تهدئه النارلمده 5 دقائق  ثانيا:نحضر طاسه  ثم نضعها على النارونضع فيها معلقه الزيت ومعلقه الدقيق ومعلقتين من الحلبه المحوجه والسمسم ونحمرهم مع بعض  ثالثا:نضع خليط الحلبه على العسل المغلي ونضعهم على النار ونقلبهم لمده 10 دقائق وقبل ما ارفعها من على النار نضع ذره ملح الليمون وحبه البركه ونقلب حتى تثقل معانا ثم نرفعها من على النار رابعا:نصب المفتقه في برطمان ونضع فوقه السمسم وأي مكسرات انتي تحبيها وتسيبي البرطمان مفتوح لحد ما تبرد. ودي بقى تبقى احلى مفتقه وفي بيتك وبمقادير بسيطه وسهله علشان اللي اول مره يجريها    ‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎ Public group · 4 members Join Group 1- المحافظة على ا...

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا الفطير المشلتت ،   أكله  مصريه  ، من اقدم انواع الفطير فى التاريخ. قدمه  المصريين القدام  قربان للآلهه فى  عصر الدوله المملوكيه  اللى كان حافل بأنواع كتيره من الحلويات الخاصه بمصر و منها كتير اتنقل للخارج ، ظهر نوع اسمه الفطير الهلالى  و ده اتنقل  لاوروبا  و  لفرنسا  و بقى يتعرف بالكرواسان croissant. ا لفطير المشلتت مغذى لإن فيه فيتامينات الدقيق و الدره و السمنه البلدى و السكر و بيتاكل مع العسل او  الجبنه المعموله من  اللبن . يعتبر الفطير المشلتت من أهم الأطباق المصريّة، حيث من الممكن تقديمه كطبق إفطار مع الدبس والجبنة، أو من الممكن تحليته بالعسل وتقديمه كطبق تحلية، ويمتاز الفطير المشلتت بطبقات العجين الورقيّة والرقيقة التي تُكسبه قواماً هشّاً. ويتمّ تحضير الفطير المشلتت في محلّات الحلويات في مصر حيث له شعبيّة كبيرة. وسنقدّم لكم في هذا المقال طريقة إعداد الفطير المشلتت في المنزل. المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة سكر معلقة صغيره ملح ماء للعج...

طريقة سهله لعمل القرص الطريه المحشيه بالجبنه

طريقة سهله لعمل القرص الطريه المحشيه بالجبنه النهارده هنعمل مع بعض القرص الطريه الهشه من غير لبن وكمان من غيررايب وسهله جدا ومش مكلفه خالص وكل المكونات أكيد عندك في البيت  وتعتبر المعجنات أو المخبوزات كوجبه خفيفه ولذيذه عند الجميع وخصوصا الأطفال ولأنها كمان سهلة التحضير  وكمان ممكن القرص الطريه تبقى ساده وممكن كمان تبقى محشيه بالجبنه أو العجوه ويلا بينا نشوف المقادير " المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة خميره فوريه 4ملاعق كبيره سكر ربع كوب زيت معلقة صغيرة ملح معلقة خل كبيره جبن أي نوع على حسب الرغبه ماء دافئ للعجن حبه بركه أو سمسم طريقة التحضير: 1_نحضروعاء غويط ثم نضع الدقيق وكل المواد الجافه ثم نضع الزيت ونقوم بفركها جيدا حتى يدخل الزيت مع الدقيق 2_نبدأ بوضع الماء على الدقيق ونبدأ بالعجن حتى تكون عجينه متماسكه 3_نغطيها ونتركها تتخمرلمده نصف ساعه وبعدين نبدأ بتقطيعها إلى كور صغيره ونتركها لترتاح لمده عشره دقائق 4_نحضر صنيه مدهونه بالزيت وبعدين نأخد أول واحده ونعمل فراغ ونضع الحشو ونغلقها ونضغط عليها ون...