طريقة عمل البصاره الصحيه
المقادير:
نصف كيلو فول مدشوش
بصله متوسطه
ثوم
خضره مشكله (بقدونس_شبت_كزبره)
بصل محمر للتزين
توابل (ملح _كمون_فلفل أسود)
طريقة التحضير:
أولا _ننقي الفول من أي شوائب موجوده فيه وبعدين ننقعه بالماء ونسيبه طول الليل
ثانيا_وبعدين نصفي الفول ونغسله كويس
ثالثا_وبعدين نغسل الخضره ونقطعها وكمان البصل والثوم
رابعا _نحضر وعاء ثم نضع فيه الفول المنقوع والبصل والخضره والثوم وكوب من ماء ثم نضعهم على النار ونتركهم حتى تمام النضج
خامسا _ بعد أن يبرد الخليط نضعه في الخلاط ونقوم بفرمه جيدا ونقوم بوضعه في الاناء مره أخرى ونضعه على النار ليغلي ثم نقوم بوضع التوابل ونتركه حوالي عشر دقائق وبعدين نطفئ النار
سادسا _نقوم بغرفه في الاطباق ونزينه بالبصل المحمر
ودي تبقى أحلى بصاره خفيفه وسهله وكمان صحيه ويارب تعجبكو الوصفه وبالهنا
تعليقات
إرسال تعليق