طريقة عمل البسبوسه بكل أسرارها
المقادير:
نصف كيلو سميد (دقيق بسبوبسه)
نصف كوب سمنه
ربع كوب جوز هند
معلقة بيكينج بودر
ربع كوب سكر بودر
زبيب (حسب الرغبه)
علبة زبادي
ماء أولبن (للعجن)
الشربات أو القطر:
2 كوب سكر _2 كوب ماء _عصير ليمونه_فانيليا
طريقة التحضير:
1_ نحضر إناء غويط ونضع السميد والسكر المطحون وجوز الهند والزبيب ومعلقة البيكينج بودر ونقلبهم جيدا
وضع المكونات على بعض |
ونقوم بوضع السمنه على خليط السميد ونبدأ نفركهم مع بعض
وضع السمنه السائحه |
فرك السمنه مع خليط السميد |
3_ننزل بعلبة الزبادي ونبدأ بمرحلة العجن ونبدأ نزود اللبن حتى تصبح عجينه طريه
4_نحضر صنية مدهونه بالسمن ثم نضع فيها الخليط ونقوم بتسويته في جميع جوانب الصنيه بالتساوي
5_ندخلها فرن يكون مسخنينه من الأول حتى تتحمر من الأطراف
وبعدين نطلعها على الشواية تاخد لون من على الوجه
وبعدين نطلعها على الشواية تاخد لون من على الوجه
6_ بعد ما تطلع من الفرن ننزل عليها بالشربات ولازم يكون ساخن
ملاحظه:
لازم تكون البسبوسه طالعه من الفرن وسخنه جدا وننزل عليها بالشربات الساخن
ودي طريقه ثانيه بالفيديو لمزيد من التوضيح
ودي طريقه ثانيه بالفيديو لمزيد من التوضيح
تعليقات
إرسال تعليق