التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل كعك العيد الدايب


طريقة عمل كعك العيد الدايب



كحك العيد من أهم الحلويات اللي لازم تكون موجوده على المائده علشان كده أنا جبتلكو الوصفه الجميله والسهله أوي دي
وكمان لازم يكون معاه البسكويت والترمس والسوداني والتمر والشوكولاته وكل سنه وأنتم طيبين

وياريت تشوفو كمان البسكويت اللي من غير نشادر اللي أنا عملته ويارب ينال اعجابكم


المقادير:

2ك دقيق
1ك سمن
ربع كوب سمسم
ربع كوب سكر بودره 
معلقة صغيره خميره فوريه
ذره ملح
ماء للعجن
ريحة موز _ريحة ورد_ ريحة سمنه بلدي
للحشو (ملبن أو عجوة)

طريقة التحضير:

1_ نحضر وعاء بلاستك غويط للعجن وبعدين ننخل فيه الدقيق  ويكون دقيق مخصص للمخبوزات والحلويات ثم نضيف عليه الخميره الفوريه والسمسم  المحمص والسكر البودره وذره الملح ونقلبهم مع بعض كويس
وهنا هنضيف السمسم محمص علشان مش هنقدح السمنه 

إضافة المكونات الجافه 


2_ وبعدين نبدأ نضيف السمن على الدقيق ونبدأ نفرك أو نبس كويس وياريت تكون السمنه ريحتها حلوه زي روابي علشان هتخلي ريحه الكحك روعه

إضافة السمن على الدقيق


بس أوفرك السمنه مع الدقيق

3_ نبدأ بإضافة الماء الدافئ تدريجيا ثم نضيف جميع الروائح ونعجن كويس لحد ما تصبح عجينة سهلة التشكيل

شكلها بعد العجن

4_هنغطيها بكيس بلاستك ونتركها ربع ساعه علشان تتخمرولا تتركها أكتر من كده علشان نعرف نشكلها بسهوله
5_وبعدين نبدأ بتجهيز الصاج وندهنها بمنديل مبلل بالزيت ونبدأ بتشكيل العجين إلى كرات صغيره ثم نصنع فجوه ونضع فيها الحشو الملبن أو العجوة ثم نغلقها ونكورها وندوس عليها براحة اليد وبعدين ننقشها بأي حاجه متوفره عندك خاصه للكحك
وكمان هنعمل الملبن  في البيت وياريت تشوفو الرابط الخاص بالملبن 
ملبن مقطع مكعبات

شكل الكحك في الصاج
طريقة عمل كعب الغزال

نأخد قطعه كبيره من العجين ثم نقوم بفردها ثم نضع الحشو في طرف العجين ثم نبدأ بلف العجين رول ثم نقوم بتقطيعها إلى أحجام مناسبه

طريقة حشو كعب الغزال
لف العحين زي الرول

تقطيع كعب الغزال

دي صوره لشكل اسمه كعب غزال




6_يتم تجهيز الفرن قبل البدأ ونتركه ليسخن وبعدين نهدأ النارونبدأ ندخل الصاج ونتركه حتى يصبح لونه ذهبي ولازم يكون على نار هادئه علشان يستوي من جوه ومن بره كويس  
7_وبعدين تخرجه ونتركه ليبرد وبعدين نزينه بالسكر البودره


وإن شاء الله يعجبكو

 
‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎
Public group · 4 members
Join Group
1- المحافظة على الاحترام المتبادل. 2- احترام اراء بعضنا البعض دون سخرية. 3- عدم التوجه بالكلام لشخص معين بشكل خاص في حال الاعتراض على رأيه. 4- يمنع...
 

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات المفتقه أو حلوى المغات المفتقه (الحلاوه السوداء) المقادير نصف كيلو عسل أسود معلقتين حلبه محوجه(المغات) معلقه دقيق معلقه زيت ذره ملح ليمون  سمسم حبه البركه مكسرات على حسب الرغبه طريقه التحضير اولا : نضع العسل في اناء غويط ثم نضعه على النارونتركه حتى يغلي مع تهدئه النارلمده 5 دقائق  ثانيا:نحضر طاسه  ثم نضعها على النارونضع فيها معلقه الزيت ومعلقه الدقيق ومعلقتين من الحلبه المحوجه والسمسم ونحمرهم مع بعض  ثالثا:نضع خليط الحلبه على العسل المغلي ونضعهم على النار ونقلبهم لمده 10 دقائق وقبل ما ارفعها من على النار نضع ذره ملح الليمون وحبه البركه ونقلب حتى تثقل معانا ثم نرفعها من على النار رابعا:نصب المفتقه في برطمان ونضع فوقه السمسم وأي مكسرات انتي تحبيها وتسيبي البرطمان مفتوح لحد ما تبرد. ودي بقى تبقى احلى مفتقه وفي بيتك وبمقادير بسيطه وسهله علشان اللي اول مره يجريها    ‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎ Public group · 4 members Join Group 1- المحافظة على ا...

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا الفطير المشلتت ،   أكله  مصريه  ، من اقدم انواع الفطير فى التاريخ. قدمه  المصريين القدام  قربان للآلهه فى  عصر الدوله المملوكيه  اللى كان حافل بأنواع كتيره من الحلويات الخاصه بمصر و منها كتير اتنقل للخارج ، ظهر نوع اسمه الفطير الهلالى  و ده اتنقل  لاوروبا  و  لفرنسا  و بقى يتعرف بالكرواسان croissant. ا لفطير المشلتت مغذى لإن فيه فيتامينات الدقيق و الدره و السمنه البلدى و السكر و بيتاكل مع العسل او  الجبنه المعموله من  اللبن . يعتبر الفطير المشلتت من أهم الأطباق المصريّة، حيث من الممكن تقديمه كطبق إفطار مع الدبس والجبنة، أو من الممكن تحليته بالعسل وتقديمه كطبق تحلية، ويمتاز الفطير المشلتت بطبقات العجين الورقيّة والرقيقة التي تُكسبه قواماً هشّاً. ويتمّ تحضير الفطير المشلتت في محلّات الحلويات في مصر حيث له شعبيّة كبيرة. وسنقدّم لكم في هذا المقال طريقة إعداد الفطير المشلتت في المنزل. المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة سكر معلقة صغيره ملح ماء للعج...

طريقة عمل القطايف في المنزل

طريقة عمل القطايف في المنزل المقادير: 2كوب دقيق 2 كوب الا ربع ماء معلقه ص خميره معلقة ص بيكنج بودر معلقة ص سكر ذره ملح زيت للقلي مكسرات (جوز هند _زبيب _ سوداني مجروش) الشربات(1كوب سكر_1 ونص كوب ماء _ليمونه_ماء ورد) طريقة التحضير 1_نحضر وعاء غويط ونحط فيه الدقيق وكل المكونات الجافه ونخلطهم جيدا 2_نبدأ نحط الميه تدريجيا ونقلب كويس بمضرب السلك حتى تصبح سائلة 3_وبعدين نسيبها تتخمر لمده ربع ساعه 4_وبعد كده نحضر طاسه تكون سميكه شويه ونحطها على النار لحد ما تتسخن أوي 5_هنبدأ نصب الخليط بالكبشه نصب واحده ونسيبها لحد ما ينشف منها العجين من الوجه ومن تحت تتحمر باللون الوردي ولازم  تعمل فقافيع من فوق علشان نتأكد أن العجينه اتخمرت كويس 6_نكمل باقي الكميه ونطلعها على فوطة مطبخ ونغطيها كوبس علشان مش تنشف معاكي 7_نحضر المكسرات ونجيب واحده قطايف ونحط جواها شويه مكسرات ونقفل عليها كويس ونكمل لحد أخر الكميه 8_نسخن الزيت ونبدأ نحط فيها القطايف ونسيبها تتحمر وتبقى لونها ذهبي ونطلعها ونحطها في الشربات ونسيبها لمده دقيقتين ...