التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الحواوشي الإسكندراني

الحواوشي الإسكندراني




المقاديرالعجينه:

1كيلو دقيق
معلقة خميره فوريه كبيره
3 ملاعق سكر
معلقة ملح صغيره
ماء دافئ للعجن
3 ملاعق زيت كبيره

مقادير الحشوه:

نص كيلو لحمه مفرومه
3 حبات بصل كبيره
3 حبات فلفل أخضر رومي
عدد 1 فلفل حار (حسب الرغبه)
فصين ثوم
قطعة ليه مفرومه

التوابل:

معلقه ملح_معلقه كمون_معلقه فلفل أسمر_معلقه بهارات لحمه_معلقه كزبره ناشفه_قرفه وجنزبيل

طريقة التحضير:

أولا:هنبدأ في تحضير خلطه اللحمه 
هنفرم  البصل مع الثوم  ونقطع الفلفل مكعبات صغيره جدا وبعدين نضيفهم على اللحمه وقطعه الليه وبعدين التوابل ونخلطه كوبس باليد وبعدين ندخلها في الثلاجه لمده ليله علشان اللحمه تتشرب من كل التوابل والبصل

خليط اللحمه مع البصل والتوابل والفلفل

ثانيا:تحضير العجينه:

1_نحضر وعاء بلاستيك غويط للعجن ونبدأ نحط كل المكونات الجافه ونقلبهم جيدا 

2_وبعدين نضيف الزيت ونفركهم كويس وبعدين نبدأ نضيف الماء شويه بشويه لحد ما تتكون عجينه متامسكه ومش بتلزق معاكي

إضافة الماء تدريجيا

لم العجينه

عجينه متماسكه

 3_وبعدين هنغطيها ونتركها لمده نص ساعه وبعدين نفرش شوية دقيق على صنيه وبعدين نبدأ نقطع العجينه إلى كرات متوسطه على حسب الرغيف اللي يناسبك يعني كيلو الدقيق ممكن يعمل من 5 :6 أرغفه و هيكون حجمهم كويس وهنغطيهم ونسيبهم كمان نص ساعه علشان يكملو تخمير 
4_ وبعدين هبدأ أجيب أول كوره من العجين وهبدأ أفردها على شويه دقيق وهخلي سمكها مناسب مش رقيق ولا سميك علشان مش تتهري معاكي في التسويه وبعدين نجيب كوره من خليط اللحمه ونضعه في وسط العجينه ونفرده في كل جزء 

وضع كوره من اللحم على العجين
5_وبعدين نفرد كوره تانيه من العجين ونقوم بوضعها فوق اللحمه وبعدين نقفل على العجينه كويس ونفردها كمان مره باليد علشان نتأكد إن اللحمه إتوزعت في كل حته من الرغيف وندهن وش الرغيف بمعلقة من الزيت ونضعها في الصنيه 

غلق الرغيف
6_نخرمها بالشوكه علشان مش تتنفخ في الفرن ونضعه في الصاج أو الصنيه المناسبه ونكمل لأخر رغيف ونسيبه يستريح لمده 5 دقائق 
وضعه في الصاج

3_ندخله الفرن على نار متوسطه علشان اللحمه تستوي كويس وكمان الرغيف لمده من ربع ساعه إلى نص ساعه ونقدمه مع سلطه طحينه 

شكل الرغيف بعد التسويه

ده شكل اللحمه من داخل الرغيف

   وبألف هنا 


 
‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎
Public group · 4 members
Join Group
1- المحافظة على الاحترام المتبادل. 2- احترام اراء بعضنا البعض دون سخرية. 3- عدم التوجه بالكلام لشخص معين بشكل خاص في حال الاعتراض على رأيه. 4- يمنع...
 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات المفتقه أو حلوى المغات المفتقه (الحلاوه السوداء) المقادير نصف كيلو عسل أسود معلقتين حلبه محوجه(المغات) معلقه دقيق معلقه زيت ذره ملح ليمون  سمسم حبه البركه مكسرات على حسب الرغبه طريقه التحضير اولا : نضع العسل في اناء غويط ثم نضعه على النارونتركه حتى يغلي مع تهدئه النارلمده 5 دقائق  ثانيا:نحضر طاسه  ثم نضعها على النارونضع فيها معلقه الزيت ومعلقه الدقيق ومعلقتين من الحلبه المحوجه والسمسم ونحمرهم مع بعض  ثالثا:نضع خليط الحلبه على العسل المغلي ونضعهم على النار ونقلبهم لمده 10 دقائق وقبل ما ارفعها من على النار نضع ذره ملح الليمون وحبه البركه ونقلب حتى تثقل معانا ثم نرفعها من على النار رابعا:نصب المفتقه في برطمان ونضع فوقه السمسم وأي مكسرات انتي تحبيها وتسيبي البرطمان مفتوح لحد ما تبرد. ودي بقى تبقى احلى مفتقه وفي بيتك وبمقادير بسيطه وسهله علشان اللي اول مره يجريها    ‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎ Public group · 4 members Join Group 1- المحافظة على ا...

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا الفطير المشلتت ،   أكله  مصريه  ، من اقدم انواع الفطير فى التاريخ. قدمه  المصريين القدام  قربان للآلهه فى  عصر الدوله المملوكيه  اللى كان حافل بأنواع كتيره من الحلويات الخاصه بمصر و منها كتير اتنقل للخارج ، ظهر نوع اسمه الفطير الهلالى  و ده اتنقل  لاوروبا  و  لفرنسا  و بقى يتعرف بالكرواسان croissant. ا لفطير المشلتت مغذى لإن فيه فيتامينات الدقيق و الدره و السمنه البلدى و السكر و بيتاكل مع العسل او  الجبنه المعموله من  اللبن . يعتبر الفطير المشلتت من أهم الأطباق المصريّة، حيث من الممكن تقديمه كطبق إفطار مع الدبس والجبنة، أو من الممكن تحليته بالعسل وتقديمه كطبق تحلية، ويمتاز الفطير المشلتت بطبقات العجين الورقيّة والرقيقة التي تُكسبه قواماً هشّاً. ويتمّ تحضير الفطير المشلتت في محلّات الحلويات في مصر حيث له شعبيّة كبيرة. وسنقدّم لكم في هذا المقال طريقة إعداد الفطير المشلتت في المنزل. المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة سكر معلقة صغيره ملح ماء للعج...

طريقة عمل القطايف في المنزل

طريقة عمل القطايف في المنزل المقادير: 2كوب دقيق 2 كوب الا ربع ماء معلقه ص خميره معلقة ص بيكنج بودر معلقة ص سكر ذره ملح زيت للقلي مكسرات (جوز هند _زبيب _ سوداني مجروش) الشربات(1كوب سكر_1 ونص كوب ماء _ليمونه_ماء ورد) طريقة التحضير 1_نحضر وعاء غويط ونحط فيه الدقيق وكل المكونات الجافه ونخلطهم جيدا 2_نبدأ نحط الميه تدريجيا ونقلب كويس بمضرب السلك حتى تصبح سائلة 3_وبعدين نسيبها تتخمر لمده ربع ساعه 4_وبعد كده نحضر طاسه تكون سميكه شويه ونحطها على النار لحد ما تتسخن أوي 5_هنبدأ نصب الخليط بالكبشه نصب واحده ونسيبها لحد ما ينشف منها العجين من الوجه ومن تحت تتحمر باللون الوردي ولازم  تعمل فقافيع من فوق علشان نتأكد أن العجينه اتخمرت كويس 6_نكمل باقي الكميه ونطلعها على فوطة مطبخ ونغطيها كوبس علشان مش تنشف معاكي 7_نحضر المكسرات ونجيب واحده قطايف ونحط جواها شويه مكسرات ونقفل عليها كويس ونكمل لحد أخر الكميه 8_نسخن الزيت ونبدأ نحط فيها القطايف ونسيبها تتحمر وتبقى لونها ذهبي ونطلعها ونحطها في الشربات ونسيبها لمده دقيقتين ...