طريقة عمل الملبن في البيت وبأقل تكاليف
المقادير:
كوب إلا ربع سكر
كوب ماء
ربع كوب نشا
معلقة جيلاتين
معلقة ماء ورد
معلقتين نشا وسكر بودره علشان نفرد عليها الملبن
طريقة التحضير:
أولا:
في وعاء نضع السكر على النشا ونضع نصف كوب الماء وماء الورد ونقلبهم جيدا وباقي الماء هندوب فيها معلقة الجيلاتين
وبعدين نضع الجيلاتين الذائب على السكر والنشا ونقلبهم كويس جدا كل ده ولسه على البارد
![]() |
وضع السكر على النشا |
![]() |
وضع الماء على السكر والنشا |
![]() |
وضع معلقة الجيلاتين في نصف كوب ماء وتذويبها |
ثانيا:
ثم نضع الخليط على نار هادئه مع التقليب المستمرلمده عشر دقائق حتى يشبه المهلبيه وبعدين نطفئ النار
ثالثا:
نحضر صنيه مرشوشه بالنشا والسكر البودره
وبعدين ننزل عليها خليط الملبن ونفرده كويس وبعدين ندخله الثلاجه لمده يوم كامل وبعدين نقطعه مكعبات وده أحلى ملبن ساده وممكن كمان يبقى ملون أحمر أو أصفر بألوان طبيعيه من عند العطار
![]() |
صنيه مرشوشه بالسكر والنشا |
![]() |
وضع الخليط على الصنيه |
ألذ وأطعم ملبن لكحك العيد
ردحذف