الفطير المشلتت زي الجاهز
![]() |
المقادير:
1كيلو دقيق
معلقة كبيره سكر
معلقة صغيره ملح
ماء للعجن
زيت (لفرد العجين)
زبده _أو سمن بلدي_أو سمن نباتي
طريقة التحضير:
1_نحضر وعاء ونضع فيه الدقيق والسكر والملح وبعدين هنضيف الماء تدريجيا ونبدأ نعجن لحد ما تكون العجينه طريه يعني متكنش متماسكه قوي وبرده مش بتلزق وبعدين هنجيب صنيه مدهونه بالزيت ونبدأ نقسم العجين إلى 5 كرات متساويه ثم نضعهم على الصنيه المدهونه بالزيت وندهن الوش بالزيت (علشان الوش مينشفش) ونسيبه يستريح لمده ساعه
2_هنسيح الزبده أو السمن علشان أعرف أدهن بيها بسهوله وبعدين على صنيه كبيره هبدأ أحط معلقة زيت وهبدأ أفرد أول فطيره طبعا الزيت هيخلي العجينه تتفرد بكل سهوله ونفرد على قد ما نقدروتبقى العجينه شفافه وبعدين هنضيف السمن بالمعلقه أو باليد وغطي كل جزء بالسمن
3_ وبعدين هنقفل على العجينه من كل جنب وبرده ندهن بالسمن كل جزء علشان تبقى مورقه معاكي وبعدين هلم العجينه تاني وهتبقى شكلها زي الأول
![]() |
دهن كل جزء بالسمن |
![]() |
تقفيل العجينه مع دهن كل طبقه بالسمن |
لم العجينه
4_وبعدين هنجيب الصنيه وندهنها بالسمن وبعدين نحط فيها الفطيره ونسيبها لمده عشر دقائق علشان نعرف نفردها في الصنيه![]() |
وضعها في الصنيه المدهونه |
![]() |
فرد العجينه في الصنيه |
5__هندخلها الفرن يكون حرارته متوسطه لحد ما تستوي من فوق وتحت و تتحمر من الوجه
![]() |
ده شكلها بعد ما طلعت من الفرن |
تعليقات
إرسال تعليق