طريقه عمل دجاج كنتاكي مقرمش في المنزل
المقادير
بصله كبيره مبشوره
كوب ماء
كوب دقيق
بهارات لحمه
ملح
فلفل أسود
قرفه
زنجبيل
كركم
شطه(علي حسب الرغبه)
2 بيضه(على حسب الكميه)
ورق لورا وحبهان
كوب كورن فليكس مجروش
طريقه العمل
1_نحضر وعاء ونضع فيه دبابيس الفراخ ونضع فوقها كل التوابل والبصل المبشور ونقلبهم جيدا حتى يمتزج جميع التوابل مع الفراخ والبصل ثم نضعها في الثلاجه لمده من(3الي4 ساعات) علشان تتشرب كل التوابل
2_بعد ما نخرج الفراخ من الثلاجه نضعها في اناء ونضع فوقها كوب الماء وورق اللورا والحبهان
3_ثم نضعها على النارونتركها تستوي وهتبقى زي المشويه ريحتها وطعمها جميل جدا
4_نحضرطبق فيه الدقيق ثم نضع عليه معلقه صغيره ملح وفلفل وبهار لحمه وطبق فيه البيض ونضع عليه فلفل اسود وطبق اخر فيه الكورن الفليكس المجروش
5_بعد أن تستوي الفراخ نتركها تبرد وبعد ذلك نضعها اولا في الدقيق ثم في البيض ثم في الكورن فليكس ثم نضعها في الثلاجه لمده ساعه علشان متفكش مننا6_ اخيرا نضعها في زيت غزير وسخن واول مره نستعمله علشان تبقى شكلها حلو ومقرمش ومش هتاخد وقت في القلي علشان احنا سوينها قبل كده وهتطلع معاكومقرمشة زي اللي بنشتريها من بره واحسن
أسهل وأشهى الوصفات عندنا وبس
ردحذف