التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقه عمل دجاج كنتاكي مقرمش في المنزل

طريقه عمل دجاج كنتاكي مقرمش في المنزل

المقادير

1ك دبابيس فراخ
بصله كبيره مبشوره
كوب ماء
كوب دقيق
بهارات لحمه
ملح
فلفل أسود
قرفه
زنجبيل
كركم
شطه(علي حسب الرغبه)
2 بيضه(على حسب الكميه)
ورق لورا وحبهان
كوب كورن فليكس مجروش

طريقه العمل

1_نحضر وعاء ونضع فيه دبابيس الفراخ ونضع فوقها كل التوابل والبصل المبشور ونقلبهم جيدا حتى يمتزج جميع التوابل مع الفراخ والبصل ثم نضعها في الثلاجه لمده من(3الي4 ساعات) علشان تتشرب كل التوابل
2_بعد ما نخرج الفراخ من الثلاجه نضعها في اناء ونضع فوقها كوب الماء وورق اللورا والحبهان
3_ثم نضعها على النارونتركها تستوي وهتبقى زي المشويه ريحتها وطعمها جميل جدا
4_نحضرطبق فيه الدقيق ثم نضع عليه معلقه صغيره ملح وفلفل وبهار لحمه وطبق فيه البيض ونضع عليه فلفل اسود وطبق اخر فيه الكورن الفليكس المجروش
5_بعد أن تستوي الفراخ نتركها تبرد وبعد ذلك نضعها اولا في الدقيق ثم في البيض ثم في الكورن فليكس ثم نضعها في الثلاجه لمده ساعه علشان متفكش مننا
6_ اخيرا نضعها في زيت غزير وسخن واول مره نستعمله علشان تبقى شكلها حلو ومقرمش ومش هتاخد وقت في القلي علشان احنا سوينها قبل كده وهتطلع معاكومقرمشة زي اللي بنشتريها من بره واحسن

ويارب تكون وصفتي عجبتكو وبالف هنا

 
‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎
Public group · 4 members
Join Group
1- المحافظة على الاحترام المتبادل. 2- احترام اراء بعضنا البعض دون سخرية. 3- عدم التوجه بالكلام لشخص معين بشكل خاص في حال الاعتراض على رأيه. 4- يمنع...
 

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات المفتقه أو حلوى المغات المفتقه (الحلاوه السوداء) المقادير نصف كيلو عسل أسود معلقتين حلبه محوجه(المغات) معلقه دقيق معلقه زيت ذره ملح ليمون  سمسم حبه البركه مكسرات على حسب الرغبه طريقه التحضير اولا : نضع العسل في اناء غويط ثم نضعه على النارونتركه حتى يغلي مع تهدئه النارلمده 5 دقائق  ثانيا:نحضر طاسه  ثم نضعها على النارونضع فيها معلقه الزيت ومعلقه الدقيق ومعلقتين من الحلبه المحوجه والسمسم ونحمرهم مع بعض  ثالثا:نضع خليط الحلبه على العسل المغلي ونضعهم على النار ونقلبهم لمده 10 دقائق وقبل ما ارفعها من على النار نضع ذره ملح الليمون وحبه البركه ونقلب حتى تثقل معانا ثم نرفعها من على النار رابعا:نصب المفتقه في برطمان ونضع فوقه السمسم وأي مكسرات انتي تحبيها وتسيبي البرطمان مفتوح لحد ما تبرد. ودي بقى تبقى احلى مفتقه وفي بيتك وبمقادير بسيطه وسهله علشان اللي اول مره يجريها    ‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎ Public group · 4 members Join Group 1- المحافظة على ا...

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا الفطير المشلتت ،   أكله  مصريه  ، من اقدم انواع الفطير فى التاريخ. قدمه  المصريين القدام  قربان للآلهه فى  عصر الدوله المملوكيه  اللى كان حافل بأنواع كتيره من الحلويات الخاصه بمصر و منها كتير اتنقل للخارج ، ظهر نوع اسمه الفطير الهلالى  و ده اتنقل  لاوروبا  و  لفرنسا  و بقى يتعرف بالكرواسان croissant. ا لفطير المشلتت مغذى لإن فيه فيتامينات الدقيق و الدره و السمنه البلدى و السكر و بيتاكل مع العسل او  الجبنه المعموله من  اللبن . يعتبر الفطير المشلتت من أهم الأطباق المصريّة، حيث من الممكن تقديمه كطبق إفطار مع الدبس والجبنة، أو من الممكن تحليته بالعسل وتقديمه كطبق تحلية، ويمتاز الفطير المشلتت بطبقات العجين الورقيّة والرقيقة التي تُكسبه قواماً هشّاً. ويتمّ تحضير الفطير المشلتت في محلّات الحلويات في مصر حيث له شعبيّة كبيرة. وسنقدّم لكم في هذا المقال طريقة إعداد الفطير المشلتت في المنزل. المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة سكر معلقة صغيره ملح ماء للعج...

طريقة عمل القطايف في المنزل

طريقة عمل القطايف في المنزل المقادير: 2كوب دقيق 2 كوب الا ربع ماء معلقه ص خميره معلقة ص بيكنج بودر معلقة ص سكر ذره ملح زيت للقلي مكسرات (جوز هند _زبيب _ سوداني مجروش) الشربات(1كوب سكر_1 ونص كوب ماء _ليمونه_ماء ورد) طريقة التحضير 1_نحضر وعاء غويط ونحط فيه الدقيق وكل المكونات الجافه ونخلطهم جيدا 2_نبدأ نحط الميه تدريجيا ونقلب كويس بمضرب السلك حتى تصبح سائلة 3_وبعدين نسيبها تتخمر لمده ربع ساعه 4_وبعد كده نحضر طاسه تكون سميكه شويه ونحطها على النار لحد ما تتسخن أوي 5_هنبدأ نصب الخليط بالكبشه نصب واحده ونسيبها لحد ما ينشف منها العجين من الوجه ومن تحت تتحمر باللون الوردي ولازم  تعمل فقافيع من فوق علشان نتأكد أن العجينه اتخمرت كويس 6_نكمل باقي الكميه ونطلعها على فوطة مطبخ ونغطيها كوبس علشان مش تنشف معاكي 7_نحضر المكسرات ونجيب واحده قطايف ونحط جواها شويه مكسرات ونقفل عليها كويس ونكمل لحد أخر الكميه 8_نسخن الزيت ونبدأ نحط فيها القطايف ونسيبها تتحمر وتبقى لونها ذهبي ونطلعها ونحطها في الشربات ونسيبها لمده دقيقتين ...