التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة

طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة

المقادير :

نصف ك دقيق
معلقة ص ملح
ماء للعجن
نصف ك لحمة مفرومة
بصل مبشور
ثوم
ملح
فلفل أسود
قرفه وجنزبيل
بهارات لحمه
ورق لورا
شوربة فراخ
سمن (تكون في درجة حرارة الغرفة)


طريقة العمل:

1- أول حاجه هنعمل عجينة الرقاق


هنجيب وعاء غويط ونحط فيه الدقيق والملح ونخلطهم مع بعض وبعدين نضيف الماء تدريجيا ونعجن كويس لحد ما تبقى عجينة ومش بتلزق معاكي وبعدين نغطيها ونسبها تستريح شويه

2- ثاني حاجة هنعمل اللحمة المعصجة
هنجيب وعاء ونحط فيه اللحمة المفرومة والبصل المبشور والثوم وجميع البهارات وبعدين نقلبهم كويس ونحطهم على النار من غير أي زيت أوسمن علشان تستوي في عرقها ويبقى طعمها روعه ونسيبها تستوي على نار هادئة
3- تحضير العجينة


أول حاجه هنقسم العجينة إلى كرات متوسطة الحجم ونفرش تحتها دقيق علشان نعرف نفردها وبعدين نجيب النشابة اللي هنفرد بيها العجين ونجيب أول جزء من العجين ونبدأ نفرده بالنشابة لحد ما تبقى رقيقة جدا وبعدين ندخلها الفرن ونستنى لحد ما تحمر من تحت ونطلع على طول ولو معندكيش فرن اعمليها في طاسة على البوتجاز بس هتصغري حجم العجينة علشان تتناسب مع حجم الطاسة وإن شاء الله هيطلع معاكي زى الفل ونكمل لحد ما تخلص الكمية
4- هنحضر صنية الرقاق
هنحط الشوربة في أي حاجة مفرودة  ونحطها على النار علشان نعرف نبل الرقاق وبعدين نحضر الصنية وندهنها بالسمن وبعدين هنجيب واحدة من الرقاق ونبلها في الشوربة ونرصها في الصنية ونكمل لحد ما يخلص أول طبقة وندهن سمن ونكمل باقي نصف الكميه وبعدين نحط اللحمة المعصجة ونكمل باقي الطبقات ونحط سمن بين كل طبقة والتانية لحد ما نخلص كل الكمية ولو حبيتي تحطي دور لحمة ودور سمنة مفيش مشكلة خالص هيبقى زي الفل وبعدين هنقطعها بالسكينة ونسقيها 3 كبشات شوربة ونحط علي وشها قليل من السمن علشان تعطي اللون الذهبي وبعدين ندخلها الفرن لحد ما تتحمر من تحت ومن فوق وتأخد اللون الذهبي الجميل

 وبشوية دقيق عندك تقدري تعملي أحلى صنية رقاق باللحمة المفرومة



وبألف هنا



 
‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎
Public group · 4 members
Join Group
1- المحافظة على الاحترام المتبادل. 2- احترام اراء بعضنا البعض دون سخرية. 3- عدم التوجه بالكلام لشخص معين بشكل خاص في حال الاعتراض على رأيه. 4- يمنع...
 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات المفتقه أو حلوى المغات المفتقه (الحلاوه السوداء) المقادير نصف كيلو عسل أسود معلقتين حلبه محوجه(المغات) معلقه دقيق معلقه زيت ذره ملح ليمون  سمسم حبه البركه مكسرات على حسب الرغبه طريقه التحضير اولا : نضع العسل في اناء غويط ثم نضعه على النارونتركه حتى يغلي مع تهدئه النارلمده 5 دقائق  ثانيا:نحضر طاسه  ثم نضعها على النارونضع فيها معلقه الزيت ومعلقه الدقيق ومعلقتين من الحلبه المحوجه والسمسم ونحمرهم مع بعض  ثالثا:نضع خليط الحلبه على العسل المغلي ونضعهم على النار ونقلبهم لمده 10 دقائق وقبل ما ارفعها من على النار نضع ذره ملح الليمون وحبه البركه ونقلب حتى تثقل معانا ثم نرفعها من على النار رابعا:نصب المفتقه في برطمان ونضع فوقه السمسم وأي مكسرات انتي تحبيها وتسيبي البرطمان مفتوح لحد ما تبرد. ودي بقى تبقى احلى مفتقه وفي بيتك وبمقادير بسيطه وسهله علشان اللي اول مره يجريها    ‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎ Public group · 4 members Join Group 1- المحافظة على ا...

طريقة سهله لعمل القرص الطريه المحشيه بالجبنه

طريقة سهله لعمل القرص الطريه المحشيه بالجبنه النهارده هنعمل مع بعض القرص الطريه الهشه من غير لبن وكمان من غيررايب وسهله جدا ومش مكلفه خالص وكل المكونات أكيد عندك في البيت  وتعتبر المعجنات أو المخبوزات كوجبه خفيفه ولذيذه عند الجميع وخصوصا الأطفال ولأنها كمان سهلة التحضير  وكمان ممكن القرص الطريه تبقى ساده وممكن كمان تبقى محشيه بالجبنه أو العجوه ويلا بينا نشوف المقادير " المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة خميره فوريه 4ملاعق كبيره سكر ربع كوب زيت معلقة صغيرة ملح معلقة خل كبيره جبن أي نوع على حسب الرغبه ماء دافئ للعجن حبه بركه أو سمسم طريقة التحضير: 1_نحضروعاء غويط ثم نضع الدقيق وكل المواد الجافه ثم نضع الزيت ونقوم بفركها جيدا حتى يدخل الزيت مع الدقيق 2_نبدأ بوضع الماء على الدقيق ونبدأ بالعجن حتى تكون عجينه متماسكه 3_نغطيها ونتركها تتخمرلمده نصف ساعه وبعدين نبدأ بتقطيعها إلى كور صغيره ونتركها لترتاح لمده عشره دقائق 4_نحضر صنيه مدهونه بالزيت وبعدين نأخد أول واحده ونعمل فراغ ونضع الحشو ونغلقها ونضغط عليها ون...

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا الفطير المشلتت ،   أكله  مصريه  ، من اقدم انواع الفطير فى التاريخ. قدمه  المصريين القدام  قربان للآلهه فى  عصر الدوله المملوكيه  اللى كان حافل بأنواع كتيره من الحلويات الخاصه بمصر و منها كتير اتنقل للخارج ، ظهر نوع اسمه الفطير الهلالى  و ده اتنقل  لاوروبا  و  لفرنسا  و بقى يتعرف بالكرواسان croissant. ا لفطير المشلتت مغذى لإن فيه فيتامينات الدقيق و الدره و السمنه البلدى و السكر و بيتاكل مع العسل او  الجبنه المعموله من  اللبن . يعتبر الفطير المشلتت من أهم الأطباق المصريّة، حيث من الممكن تقديمه كطبق إفطار مع الدبس والجبنة، أو من الممكن تحليته بالعسل وتقديمه كطبق تحلية، ويمتاز الفطير المشلتت بطبقات العجين الورقيّة والرقيقة التي تُكسبه قواماً هشّاً. ويتمّ تحضير الفطير المشلتت في محلّات الحلويات في مصر حيث له شعبيّة كبيرة. وسنقدّم لكم في هذا المقال طريقة إعداد الفطير المشلتت في المنزل. المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة سكر معلقة صغيره ملح ماء للعج...