طريقة عمل الطعميه في المنزل
المقادير:
ربع ك فول مدشوش
بصله متوسطة
ثوم
خضره مشكله(بقدونس _شبت_كزبره)
ملح_كمون_فلفل أسود_بيكربونات_ كزبره ناشفه
طريقة التحضير:
1_أول حاجه ننقع الفول المدشوش لمده 5 ساعات وبعدين نصفيه من الماء المنقوع فيه ونشطفه كويس
2_نحضرالخضره وننظفها كويس وبعدين نغسلها وننقعها شويه في ماء وخل
3_نحضر طبق غويط ونحط فيه الفول والخضره والبصل والثوم ونقلبهم جيدا
4_نحضر الكبه أو مفرمه اللحم ثم نضع فيها جزء من الخليط ونقوم بفرمها جيدا حتى تصبح ناعمة وبعدين نكمل للأخر الكميه
5_نضع الطعميه في وعاء ثم نضع عليها التوابل ونقلبهم جيدا
6_نحضر طاسه ثم نضع فيها الزيت ونضعها على النار ونسيبها لحد ما الزيت يتحمى وبعدين نشكل أقراص الطعميه ونغلفها بالسمسم وننزل بيها في الزيت الحامي لحد ما تتحمر وتستوي ونطلعها على مناديل ورق علشان تشرب الزيت الزائد
تعليقات
إرسال تعليق