التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الكرواسون بالشوكولاته والمربى

الكرواسون بالشوكولاته والمربى


المقادير:

5 كوب دقيق
1ونص كوب ماء دافئ للعجن
معلقه خميره فوريه كبيره
معلقة خل
3 معالق سكر 
نصف معلقه ملح
ربع كوب زيت
زبده سايحه
كيس فانيليا

الحشو:

شوكولاته خام
مربى

لدهن الوجه:

صفار بيضه 
معلقه لبن 
معلقه سكر 
معلقه نسكافيه (قهوه سريعه الذوبان)
سمسم 
حبة البركه

طريقة التحضير:

1_نحضر إناء غويط  للعجن ثم نضع فيها الماء الدافئ والخميره والسكر والزيت ومعلقة الخل ثم نضع الدقيق والملح
2_نبدأ بالعجن حتى نتوصل إلى عجينه متماسكه وإذا كانت العجينه طريه نزود دقيق حتى تتماسك


3_نغطيها ونتركها لترتاح لمده 10 دقائق 
4_وبعدين نبدأ نقطعها إلى كور صغيره ونتركها لمده 10 دقائق أخرى لترتاح



5_هنبدأ بأول كوره هنفرش قليل من الدقيق على الرخامه ونبدأ نفردها بالنشابه حتى تصبح رقيقه



6_وبعدين ندهن بالزبده ونضعها على جنب


7_ونكمل باقي الكمية كل ما نفرد كوره ندهن فوقها زبده ماعدا اخر واحده 
8_وبعدين نتركها لمدة ربع ساعه علشان الزبده تجمد ونعرف نفردها

7_هنفرد العجين بالنشايه حتى يصبح سمكها مناسب لا تكون رقيقه ولا سميكه
8_ هتبدأ نقطع العجين على شكل زائد+ الأول



9_ وبعدين على شكل مثلثات




10_وبعدين نعمل شق في أخر المثلث وهنبدأ نحشي بالشوكولاته هنضع الحشو بعد الشق ونبدأ نلف حتى نحصل على شكل الكرواسون ونكمل لأخر واحده



11_وأنا كمان حشيتها بالمربى وممكن كمان بالجبنه



12_نحضر صاج وندهنه بقليل من الزيت ثم نرص الكرواسون ونتركه ليختمر لمده من 2 إلى 3 ساعات في الشتاء ومن 1 إلى 2 ساعه في الصيف


11_بعد التخمير نحضر طبق ونضع فيه صفار البيضه والسكر ومعلقه اللبن النسكافيه وندهن وجه الكرواسون ثم نرش السمسم وحبة البركه

12_ نشغل الفرن ونجعله ساخن وبعدين نهدأ النار وندخل الصاج ونتركه حتى يتحمر لمده ربع ساعه

وده شكله بعد ما طلع من الفرن من جوه مورقه والحشو جميل ولذيذ




وبالصحه والراحه




 
‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎
Public group · 4 members
Join Group
1- المحافظة على الاحترام المتبادل. 2- احترام اراء بعضنا البعض دون سخرية. 3- عدم التوجه بالكلام لشخص معين بشكل خاص في حال الاعتراض على رأيه. 4- يمنع...
 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات المفتقه أو حلوى المغات المفتقه (الحلاوه السوداء) المقادير نصف كيلو عسل أسود معلقتين حلبه محوجه(المغات) معلقه دقيق معلقه زيت ذره ملح ليمون  سمسم حبه البركه مكسرات على حسب الرغبه طريقه التحضير اولا : نضع العسل في اناء غويط ثم نضعه على النارونتركه حتى يغلي مع تهدئه النارلمده 5 دقائق  ثانيا:نحضر طاسه  ثم نضعها على النارونضع فيها معلقه الزيت ومعلقه الدقيق ومعلقتين من الحلبه المحوجه والسمسم ونحمرهم مع بعض  ثالثا:نضع خليط الحلبه على العسل المغلي ونضعهم على النار ونقلبهم لمده 10 دقائق وقبل ما ارفعها من على النار نضع ذره ملح الليمون وحبه البركه ونقلب حتى تثقل معانا ثم نرفعها من على النار رابعا:نصب المفتقه في برطمان ونضع فوقه السمسم وأي مكسرات انتي تحبيها وتسيبي البرطمان مفتوح لحد ما تبرد. ودي بقى تبقى احلى مفتقه وفي بيتك وبمقادير بسيطه وسهله علشان اللي اول مره يجريها    ‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎ Public group · 4 members Join Group 1- المحافظة على ا...

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا الفطير المشلتت ،   أكله  مصريه  ، من اقدم انواع الفطير فى التاريخ. قدمه  المصريين القدام  قربان للآلهه فى  عصر الدوله المملوكيه  اللى كان حافل بأنواع كتيره من الحلويات الخاصه بمصر و منها كتير اتنقل للخارج ، ظهر نوع اسمه الفطير الهلالى  و ده اتنقل  لاوروبا  و  لفرنسا  و بقى يتعرف بالكرواسان croissant. ا لفطير المشلتت مغذى لإن فيه فيتامينات الدقيق و الدره و السمنه البلدى و السكر و بيتاكل مع العسل او  الجبنه المعموله من  اللبن . يعتبر الفطير المشلتت من أهم الأطباق المصريّة، حيث من الممكن تقديمه كطبق إفطار مع الدبس والجبنة، أو من الممكن تحليته بالعسل وتقديمه كطبق تحلية، ويمتاز الفطير المشلتت بطبقات العجين الورقيّة والرقيقة التي تُكسبه قواماً هشّاً. ويتمّ تحضير الفطير المشلتت في محلّات الحلويات في مصر حيث له شعبيّة كبيرة. وسنقدّم لكم في هذا المقال طريقة إعداد الفطير المشلتت في المنزل. المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة سكر معلقة صغيره ملح ماء للعج...

طريقة عمل القطايف في المنزل

طريقة عمل القطايف في المنزل المقادير: 2كوب دقيق 2 كوب الا ربع ماء معلقه ص خميره معلقة ص بيكنج بودر معلقة ص سكر ذره ملح زيت للقلي مكسرات (جوز هند _زبيب _ سوداني مجروش) الشربات(1كوب سكر_1 ونص كوب ماء _ليمونه_ماء ورد) طريقة التحضير 1_نحضر وعاء غويط ونحط فيه الدقيق وكل المكونات الجافه ونخلطهم جيدا 2_نبدأ نحط الميه تدريجيا ونقلب كويس بمضرب السلك حتى تصبح سائلة 3_وبعدين نسيبها تتخمر لمده ربع ساعه 4_وبعد كده نحضر طاسه تكون سميكه شويه ونحطها على النار لحد ما تتسخن أوي 5_هنبدأ نصب الخليط بالكبشه نصب واحده ونسيبها لحد ما ينشف منها العجين من الوجه ومن تحت تتحمر باللون الوردي ولازم  تعمل فقافيع من فوق علشان نتأكد أن العجينه اتخمرت كويس 6_نكمل باقي الكميه ونطلعها على فوطة مطبخ ونغطيها كوبس علشان مش تنشف معاكي 7_نحضر المكسرات ونجيب واحده قطايف ونحط جواها شويه مكسرات ونقفل عليها كويس ونكمل لحد أخر الكميه 8_نسخن الزيت ونبدأ نحط فيها القطايف ونسيبها تتحمر وتبقى لونها ذهبي ونطلعها ونحطها في الشربات ونسيبها لمده دقيقتين ...