أرز باللبن بالمكسرات
المقادير:
2 كيلو لبن
كوب أرز (مغسول)
نصف كوب نشا
سكر (حسب الرغبه)
مكسرات (زبيب _جوز هند_سوداني مجروش)
فانيليا_أو ماء ورد
ملاحظه:
اللبن يكون من عند لبان موثوق فيه
طريقة التحضير:
أولا : يوضع اللبن في إناء غويط ثم نضعه على النار
تانيا : هنجيب كوب الأرزونغسله كويس وهنشفه علشان نطحنه في الكبه
ملاحظه:
ولو مش متوفرعندك الكبه ممكن نحط الأرز كده بس هننقعه شويه في الماء لمده عشر دقائق علشان ميطولش معاكي في التسويه
ثالثا : نضع السكر على اللبن ونقلب كويس علشان السكر يدوب بسرعه
رابعا : نضع الأرز المطحون على اللبن مع التقليب المستمر حتى لا يتكتل
خامسا : نذوب النشا في نصف كوب ماء
سادسا :بعد التأكد أن الأرز إستوى مع اللبن ننزل عليها بالنشا مع التقليب المسنمر
ملاحظه:
لو الأرز باللبن مجمدش معاكي ولسه سايب زودي معلتقين من النشا الذائبه حتى يعطي قوام يشبه المهلبيه
سابعا : أخيرا نضع الفانيليا وكمان معلقه من ماء الورد بيدي طعم وريحه روووعه ونطفي النار ونقلب تقليبه خفيفه كده ونغطيها ثواني كده علشان الفانيليا ريحتها تبقى أقوى
ثامنا : نحضر كاسات للتقديم ثم نفرغ فيها الأرز باللبن وبعدين نبدأ نزينه بالمسكرات المتوفره عندك
تعليقات
إرسال تعليق