طريقة عمل بسكويت العيد من غير نشادر
المقادير:
3ك دقيق
1ك سكر
2 كوب سمن
1كوب زيت
9 بيضات
فانيليا
ربع كوب جوز هند
3 كيس بيكنج بودر
كوب عصير برتقال أو ماء
ريحة موز _ريحة ورد_ريحة برتقال
طريقة العمل:
1_نحضر وعاء غويط ونضع فيه البيض والسمن والزيت والسكر والفانيليا وجميع الروائح وتضربهم بالمضرب الكهربي أو باليد جيدا حتى تكون ناعمه جدا
2_ ننخل الدقيق كويس ثم نضع عليه البيكنج بودروجوز الهند ونقلبهم مع بعض
3_ نبدأ ننزل الدقيق على خليط البيض ونعجن باليد لحين ما تصبح عجينه ونبدأ بتزويد العصير ونكمل عجن حتى تصبح عجينه يسهل تشكيلها
4_نحضر الصيجان ونمسحها بمنديل مبلل بالزيت ونبدأ بوضع العجينه في الماكينه الخاصه لعمل البسكويت ونبدأ برَص البسكويت في الصاج لحد أخر الكميه
5_ نشعل الفرن ونسخنه كويس وبعدين نهدئ النار زي الشمعه ونبدأ ندخل الصجان ونتركها حتى احمرارها من فوق ومن تحت ونخرجه
6_ونسيبه يبرد وبعدين نحطه في كيس بلاستيك ونغلقه جيدا حتى لا يدخل له الهواء وعلشان مش يبقى طري ويبقى معاكي مقرمش لحد أخر قطعة
بسكويت مقرمش وزي العسل ومن غير نشادر
ردحذفيالا أناعاوزه الكل يجربه ويقولي رأيكم إيه
ردحذف