التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا

الفطير المشلتت زي الجاهز وموفر جدا




الفطير المشلتت ، 
أكله مصريه ، من اقدم انواع الفطير فى التاريخ. قدمه المصريين القدام قربان للآلهه فى  عصرالدوله المملوكيه اللى كان حافل بأنواع كتيره من الحلويات الخاصه بمصر و منها كتير اتنقل للخارج ، ظهر نوع اسمهالفطير الهلالى و ده اتنقل لاوروبا و لفرنسا و بقى يتعرف بالكرواسان croissant.
الفطير المشلتت مغذى لإن فيه فيتامينات الدقيق و الدره و السمنه البلدى و السكر و بيتاكل مع العسل او الجبنهالمعموله من اللبن.

يعتبر الفطير المشلتت من أهم الأطباق المصريّة، حيث من الممكن تقديمه كطبق إفطار مع الدبس والجبنة، أو من الممكن تحليته بالعسل وتقديمه كطبق تحلية، ويمتاز الفطير المشلتت بطبقات العجين الورقيّة والرقيقة التي تُكسبه قواماً هشّاً. ويتمّ تحضير الفطير المشلتت في محلّات الحلويات في مصر حيث له شعبيّة كبيرة. وسنقدّم لكم في هذا المقال طريقة إعداد الفطير المشلتت في المنزل.

المقادير:

1كيلو دقيق

معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيره ملح
ماء للعجن
زيت (لفرد العجين)
زبده _أو سمن بلدي_أو سمن نباتي

طريقة التحضير:

1_نحضر وعاء ونضع فيه الدقيق والسكر والملح وبعدين هنضيف الماء تدريجيا ونبدأ نعجن لحد ما تكون العجينه طريه يعني متكنش متماسكه قوي وبرده مش بتلزق وبعدين هنجيب صنيه مدهونه بالزيت ونبدأ نقسم العجين إلى 5 كرات متساويه ثم نضعهم على الصنيه المدهونه بالزيت وندهن الوش بالزيت (علشان الوش مينشفش) ونسيبه يستريح لمده ساعه

2_هنسيح الزبده أو السمن علشان أعرف أدهن بيها بسهوله وبعدين على صنيه كبيره هبدأ أحط معلقة زيت وهبدأ أفرد أول فطيره طبعا الزيت هيخلي العجينه تتفرد بكل سهوله ونفرد على قد ما نقدروتبقى العجينه شفافه وبعدين هنضيف السمن بالمعلقه أو باليد وغطي كل جزء بالسمن

فرد العجينه وجعلها شفافه ودهنها بالسمن

3_ وبعدين هبدألم العجينه ب وبرده ندهن بالسمن كل جزء علشان تبقى مورقه معاكي وبعدين هلم العجينه تاني  وهتبقى شكلها  زي الأول

دهن كل جزء بالسمن

تقفيل العجينه مع دهن كل طبقه بالسمن

لم العجينه 
4_وبعدين هنجيب الصنيه وندهنها بالسمن وبعدين نحط فيها الفطيره ونسيبها لمده عشر دقائق علشان نعرف نفردها في الصنيه

وضعها في الصنيه المدهونه

فرد العجينه في الصنيه

5__هندخلها الفرن يكون حرارته متوسطه لحد ما تستوي من فوق وتحت و تتحمر من الوجه 
ده شكلها بعد ما طلعت من الفرن




فطير مشلتت زي الجاهز وأحلى وإن شاء الله يعجبكو

ملاحظه:ممكن نحشي الفطير المشلتت بالجبن أو اللحم المفروم أو المكسرات

 
‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎
Public group · 4 members
Join Group
1- المحافظة على الاحترام المتبادل. 2- احترام اراء بعضنا البعض دون سخرية. 3- عدم التوجه بالكلام لشخص معين بشكل خاص في حال الاعتراض على رأيه. 4- يمنع...
 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات

طريقه عمل المفتقه بالمنزل (الحلاوه السوداء) حلوى المغات المفتقه أو حلوى المغات المفتقه (الحلاوه السوداء) المقادير نصف كيلو عسل أسود معلقتين حلبه محوجه(المغات) معلقه دقيق معلقه زيت ذره ملح ليمون  سمسم حبه البركه مكسرات على حسب الرغبه طريقه التحضير اولا : نضع العسل في اناء غويط ثم نضعه على النارونتركه حتى يغلي مع تهدئه النارلمده 5 دقائق  ثانيا:نحضر طاسه  ثم نضعها على النارونضع فيها معلقه الزيت ومعلقه الدقيق ومعلقتين من الحلبه المحوجه والسمسم ونحمرهم مع بعض  ثالثا:نضع خليط الحلبه على العسل المغلي ونضعهم على النار ونقلبهم لمده 10 دقائق وقبل ما ارفعها من على النار نضع ذره ملح الليمون وحبه البركه ونقلب حتى تثقل معانا ثم نرفعها من على النار رابعا:نصب المفتقه في برطمان ونضع فوقه السمسم وأي مكسرات انتي تحبيها وتسيبي البرطمان مفتوح لحد ما تبرد. ودي بقى تبقى احلى مفتقه وفي بيتك وبمقادير بسيطه وسهله علشان اللي اول مره يجريها    ‎مجموعة ‏محبي الأكل الصحي‎ Public group · 4 members Join Group 1- المحافظة على ا...

طريقة سهله لعمل القرص الطريه المحشيه بالجبنه

طريقة سهله لعمل القرص الطريه المحشيه بالجبنه النهارده هنعمل مع بعض القرص الطريه الهشه من غير لبن وكمان من غيررايب وسهله جدا ومش مكلفه خالص وكل المكونات أكيد عندك في البيت  وتعتبر المعجنات أو المخبوزات كوجبه خفيفه ولذيذه عند الجميع وخصوصا الأطفال ولأنها كمان سهلة التحضير  وكمان ممكن القرص الطريه تبقى ساده وممكن كمان تبقى محشيه بالجبنه أو العجوه ويلا بينا نشوف المقادير " المقادير: 1كيلو دقيق معلقة كبيرة خميره فوريه 4ملاعق كبيره سكر ربع كوب زيت معلقة صغيرة ملح معلقة خل كبيره جبن أي نوع على حسب الرغبه ماء دافئ للعجن حبه بركه أو سمسم طريقة التحضير: 1_نحضروعاء غويط ثم نضع الدقيق وكل المواد الجافه ثم نضع الزيت ونقوم بفركها جيدا حتى يدخل الزيت مع الدقيق 2_نبدأ بوضع الماء على الدقيق ونبدأ بالعجن حتى تكون عجينه متماسكه 3_نغطيها ونتركها تتخمرلمده نصف ساعه وبعدين نبدأ بتقطيعها إلى كور صغيره ونتركها لترتاح لمده عشره دقائق 4_نحضر صنيه مدهونه بالزيت وبعدين نأخد أول واحده ونعمل فراغ ونضع الحشو ونغلقها ونضغط عليها ون...